SZÁJHIGIÉNIAI KEZELÉS

A fogkő a legtöbb fogászati probléma alapja, amelyet otthoni eszközökkel eltávolítani nem lehet. Erre lesz megoldás a YES Dental szájhigiéniai kezelése, amely professzionális eszközökkel zajlik!

Miért szükséges a szájhigiéniai kezelés?

Az alapvető otthoni szájápolás, mint a fogmosás, fogselyem és szájvíz használata nem elegendő a megfelelő szájhigiéniai fenntartásához. A szájban lévő ételmaradékok, lepedékek elkerülhetetlenül beszorulhatnak a fogak vagy az íny közé, amik idővel átalakulnak fogkővé. Az úgynevezett plakkok, és a fogkő felhalmozódása a fogakon és az íny mentén a legtöbb fogászati probléma alapjául szolgálhatnak, hiszen mind az ínyt, mind a fogak felszínét irritálhatják, meggyengíthetik. A szájhigiéniai kezelés pontosan erre nyújt megoldást. Nem csak a fogkő eltávolításában segít, de a fogászati problémák megelőzésében is, ezáltal pedig fogainkat és ínyünket egészségesen tarthatjuk.

Szájhigiéniai kezelés
Szájhigiéniai kezelés

Elkerülhető a szájhigiéniai kezelés?

A szájhigiéniai kezelés alapvetően olyan fontosságú a fogászatban, mint a betegségek beazonosításnál a vérkép. A szájhigiéniai kezelés nem csak megelőzésre szolgálhat, de a legtöbb kialakult fogászati beavatkozás esetén ez az első számú kezelés, amelyet elvégzünk. Miért? Mert a szájhigiéniai kezeléssel távolíthatunk el minden baktériumot, szennyeződést a fogakról és az egész szájból, ezzel biztonságos környezetet teremtve a beavatkozásoknak. A szájhigiéniai kezelést félévente érdemes elvégeztetni, még abban az esetben is, ha nincsen semmilyen fogászati problémánk. Ugyan az otthoni megfelelő szájhigiénia betartásával csökkenthetjük a fogkő képződést, így némely esetekben elegendő az ennél ritkábban elvégeztetett szájhigiéniai kezelés, azonban az ajánlott az évenkénti kétszeri alkalom.

Mi történik, ha nem végeztetünk rendszeresen szájhigiéniai kezelést?

A félévenként ritkábban történő szájhigiéniai kezelés esetén a felhalmozódott fogkő, és a szájban lévő baktériumok igen sok fogászati probléma alapját adhatják. Amennyiben a fogkő eltávolítását nem végeztetjük el, felléphetnek olyan fogászati problémák, mint a fogszuvasodás, fogínygyulladás, ínysorvadás, fogelszíneződés, rossz lehelet, vagy végső soron foghiány. Ha ezeket szeretné elkerülni, feltétlenül járjon el rendszeresen szájhigiéniai kezelésünkre rendelőnkbe, hogy megelőzhessük a problémákat!
Ha nem szeretné, hogy a fentiek közül bármely fogászati problémával küzdjön, akkor keresse fel rendelőnket szájhigiéniai kezelés miatt a lenti űrlap kitöltésével!

Fogkőeltávolítás
Szájhigiéniai kezelés

Professzionális szájhigiéniai kezelés a YES Dental rendelőjében

A szájhigiéniai kezelés rendelőnkben ultrahangos depurátorral történik, amely teljesen fájdalommentes kezelési módszer. A szájhigiéniai kezelés során polírozást és homokfúvást végzünk el, így fogai nem csak tiszták, de felszínük sima, selymes és sokkal fehérebbek lesznek.

Ha szeretné, hogy fogai egészségesek maradjanak és elkerülné a fogkő által okozott fogászati problémákat, akkor keresse fel dentálhigiénikusainkat és jelentkezzen be rendelőnkbe szájhigiéniai kezelésre.

YES Dental

Fogorvosaink csapata azon dolgozik, hogy Ön a legjobb kezelést kapja.

Közösségi hálózatok

Látogassa meg a YES Dental-t ezeken a közösségi oldalakon, és lépjen kapcsolatba velünk. Kövesse fiókjainkat a rendszeres frissítésekért.

© 2022 YES Dental – minden jog fenntartva

© 2022 YES Dental – minden jog fenntartva