Fotodinámiás terápiaFogágybetegség fájdalommentes kezelése
LÁGYLÉZERREL

Fotodinámiás terápiaFogágybetegség fájdalommentes kezelése
LÁGYLÉZERREL

Tapasztalta ezeket a tüneteket?

  • Gyulladt, duzzadt íny
  • Fogínyvérzés fogmosáskor
  • Rossz lehelet
  • Az íny visszahúzódása („meghosszabbodott fogak”)
  • Mozgatható fogak

Ha igen, akkor fogágybetegsége van, mely a fogat körülvevő tasakokban jelenlevő baktériumok okoznak. A kezeletlen fogágybetegség előbb-utóbb a fogak elvesztéséhez vezet. A kezelést mindenképpen egy gondos vizsgálat, panoráma röntgen elemzése és diagnózis felállítása előzi meg. Ezután a fogkövek, lepedék, biofilm alapos eltávolítására van szükség. Az ADPT kezelés lépései: Tasakok megfestése metilénkékkel. Metilénkék oldattal megfestjük a tasakokban található mikroorganizmusokat, ez egy fecskendő és tompa csőr segítségével történik. A baktériumok felveszik a kék festéket. Lézeres kezelés.

A piros lézerfénnyel megvilágítjuk a tasakokat. A piros fény elnyelődik a kékre festett baktériumokban, de a környező szövetekben nem okoz kárt. A fénnyel megvilágított baktériumok elpusztulnak, így a terület elkezdhet gyógyulni. Mivel a száj az emésztőrendszer első tagja, így a baktériumok folyamatosan újratermelődnek és elszaporodnak a fogmosás, tisztítás, fertőtlenítést követően is, így ezt a kezelést a cél elérése érdekében többször meg kell ismételni.

Hyaluronsavas ínytasak kezelés. Ezt az anyagot gél formájában a gyulladt területekre visszük be. Hatóanyaga csökkenti az ínyvérzést, serkenti a fogíny regenerációját, védi a nyálkahártyát a fertőzésektől.
A kezelés sikere függ a páciens fegyelmezettségétől és otthoni utasítások betartásától. Feltétlenül szükség van a helyes szájhigiéniai szokások kialakítására.

YES Dental

Fogorvosaink csapata azon dolgozik, hogy Ön a legjobb kezelést kapja.

Közösségi hálózatok

Látogassa meg a YES Dental-t ezeken a közösségi oldalakon, és lépjen kapcsolatba velünk. Kövesse fiókjainkat a rendszeres frissítésekért.

© 2022 YES Dental – minden jog fenntartva

© 2022 YES Dental – minden jog fenntartva