Rendelői
ESZTÉTIKAI TÖMÉSEK

Fotopolimerizációs, fogszínű tömés

Elgondolkozott már azon, hogy milyen egy „esztétikus” fogtömés? Valójában a szó többet takar, mint a gyakran használt „fehér tömés”, ugyanis fogaink valójában nem fehérek, hanem valamennyire áttetszőek, sárgás/fehéres/barnás/stb színűek ezek különböző árnyalataiban. Ezen felül egy jó tömés utánozza az egészséges fog rágófelszínét formailag is.

A modern fogászatban esztétikus tömés készítésére un. kompozit anyagokat használunk, melyek különböző színekben állnak rendelkezésünkre, uv fényre keményednek meg, és kémiailag kötnek a fog anyagához. Ebből máris kiderült, hogy nem csupán esztétikumról van itt szó, hanem tartósságról is, amiben az imént említett kémiai kötés nagy segítségünkre van, a kiváló minőségű japán alapanyagok mellett. Van azonban még egy tényező, ami nagyon fontos egy tartós, esztétikus tömésnél, ez pedig a nedvességmentes környezet az elkészítés során.

Ennek érdekében kezelés során sokszor gumilepedőt helyezünk a fogakra, ami mellett a páciens sokszor el is alszik
Amikor elülső fogakat kell töméssel ellátni, különösen jó szolgálatot tesznek az esztétikus tömések. Láthatatlan, és gyors megoldást jelentenek a metszőfogak kisebb sérüléseire, nagyobb gyerekek kisebb baleseti sérüléseire. Ilyen esetekben az esztétikum kiemelt jelentőséggel bír, ezért legtöbbször egy kis tervezés előzi meg a kezelést.

Milyen esetekben javasolt az esztétikai fogtömés?

  • szuvasodás
  • kopás
  • törés
  • elszíneződés
  • esztétikai megfontolások
  • amalgám tömés cseréje
https://yesdental.hu/wp-content/uploads/2022/07/fogaszati_betet_01.jpg
YES Dental

Fogorvosaink csapata azon dolgozik, hogy Ön a legjobb kezelést kapja.

Közösségi hálózatok

Látogassa meg a YES Dental-t ezeken a közösségi oldalakon, és lépjen kapcsolatba velünk. Kövesse fiókjainkat a rendszeres frissítésekért.

© 2022 YES Dental – minden jog fenntartva

© 2022 YES Dental – minden jog fenntartva